Politika Zasebnosti

Politika zasebnosti in politika piškotkov Andreje Vučajnk s.p. za uporabnike in obiskovalce spletne strani 

 

Podatki o podjetju in spletni strani

 

Ta politika zasebnosti in politika piškotkov ( v nadaljevanju: “Politika zasebnosti”) opisuje način, na katerega Andreja Vučajnk s.p. (v nadaljevanju: “Podjetje”) zbira, obdeluje in deli podatke, ki nam jih posredujete z uporabo https://www.easypeasyandfun.com (v nadaljevanju: Spletno mesto) in ob uporabi ali naročilu na storitve Podjetja.

Uporabnik je katerakoli pravna ali fizična oseba, ki uporablja ali obišče Spletno mesto (v nadaljevanju: Uporabnik). Upravljavec osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in veljavne zakonodaje Republike Slovenije o varstvu osebnih podatkov je Andreja Vučajnk s.p., Prešernova cesta 2, 8250 Brežice, Slovenija, matična številka: 6410120000, DDV: 62095676 (v nadaljevanju: Upravljavec).

Poleg Politike zasebnosti vas prosimo, da se seznanite s Splošnimi pogoji poslovanja (v nadaljevanju: Splošni pogoji), ki urejajo odnos med Uporabnikom in Upravljavcem.

Osebne podatke, zbrane na Spletnem mestu bomo uporabljali izključno v skladu s Politiko zasebnosti. V nadaljnjem besedilu so predstavljeni načini in nameni uporabe vaših osebnih podatkov, s kom jih delimo in kakšne pravice do nadzora in podatkov imate.

Z uporabo Spletnega mesta soglašate z zbiranjem, uporabo in razkritjem vaših podatkov (vključno z osebnimi podatki) v skladu s Politiko zasebnosti. Kadarkoli ste z nami v stiku ali uporabljate Spletno mesto, prejmemo in/ali vas lahko prosimo, da nam posredujete svoje podatke (vključno z osebnimi podatki). Kot je opisano v nadaljevanju, vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) delimo s tretjimi osebami in jih uporabljamo na načine, skladne s Politiko zasebnosti. Vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) lahko uporabimo skupaj z drugimi podatki v namen zagotavljanja in izboljševanja izdelkov, storitev in vsebine.

S tem dokumentom vas Podjetje, avtor te Politike zasebnosti, seznanja z našo politiko zasebnosti, prakso in odločitvami glede načina zbiranja vaših podatkov na Spletnem mestu in uporabe teh podatkov. Prosimo, pozorno preberite Politiko zasebnosti in jo občasno ponovno obiščite, da preverite morebitne spremembe.

Podjetje lahko kadarkoli spremeni Politiko zasebnosti tako, da spremenjeno politiko zasebnosti objavi na tem Spletnem mestu. Vse spremembe avtomatično pričnejo veljati na dan, določen v Politiki zasebnosti, razen če ni drugače določeno.

 

Povzetek obdelave podatkov

Naslednji povzetek vam omogoča pregled dejavnosti obdelave podatkov, izvedenih na Spletnem mestu. Za več informacij glejte spodnje določbe.

  • Ob obisku Spletnega mesta zgolj v informativne namene in brez nakupa storitev, bodo obdelani le omejeni osebni podatki. 
  • Ob naročnini na našo storitev, bodo v okviru storitve obdelani nadaljnji osebni podatki.
  • Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za zagotavljanje oglaševanja naših storitev in digitalnih izdelkov ter za statistične analize, ki nam pomagajo izboljšati naše Spletno mesto; poleg tega vašo izkušnjo na našem Spletnem mestu izboljšujemo z vsebino tretjih oseb.
  • Vaši osebni podatki so lahko razkriti tretjim osebam, ki se nahajajo zunaj vaše države prebivališča, pri čemer se lahko uporabljajo različni standardi varstva podatkov.
  • Vzpostavili smo ustrezne varovalne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo le toliko časa kolikor je porebno.
  • V skladu z zakonodajo, ki velja v vašem primeru, ste potencialno upravičeni do uveljavljanja določenih pravic v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

Spletna mesta, zajeta s Politiko zasebnosti

Ta Politika zasebnosti velja za https://www.easypeasyandfun.com. Spletno mesto Podjetja lahko vsebuje povezave do spletnih mest tretjih oseb za namen lažjega branja in dodatnih informacij. Preko takšnih povezav dostopate do tretjih spletnih mest in zapuščate Spletno mesto Podjetja. Teh strani ne nadzorujemo in njihove politike zasebnosti se lahko razlikujejo od naše Politike zasebnosti. Ta politika zasebnosti ne obravnava nobenih osebnih podatkov, ki jih zbirajo tretja spletna mesta. Podjetje ne nadzoruje zbiranja podatkov z njihove strani in ne nadzoruje, ali je v skladu s politiko zasebnosti tretje osebe. Podjetje ni odgovorno za ravnanje tretjih oseb ali vsebino njihovih spletnih mest.

 

Opredelitev pojmov

Za namene te Politike Zasebnosti “osebni podatki” ali “osebne informacije” pomenijo vse podatke, ki se nanašajo na določenega ali določljivega posameznika, ki ga je mogoče neposredno ali posredno identificirati, zlasti z identifikatorjem, kot so ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več različnih dejavnikov, specifičnih za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto. V nekaterih državah osebni podatki ne vključujejo poslovnih kontaktnih podatkov. 

“Obdelava” pomeni vsako dejanje ali vrsto dejanj, izvedenih v zvezi z osebnimi podatki ali nizom osebnih podatkov, z ali brez avtomatiziranih sredstev, kot je zbiranje, snemanje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, pridobivanje, ogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširjanjem ali drugačnim omogočanjem, prilagajanjem, kombiniranjem, omejevanjem, brisanjem ali uničenjem.

 

Splošna uporaba Spletnega mesta

Preko Spletnega mesta se lahko naročite na storitve, kot je določeno v Splošnih pogojih, pregledujete informacije o storitvi ali zahtevate informacije o podpori. Ob vsakem nakupu naše storitve vas bomo prosili za določene podatke.

V namen razumevanja določb Politike zasebnosti ločimo dve vrsti uporabe Spletnega mesta, ki sta odvisni od vašega načina uporabe:

  • Informativna uporaba Spletnega mesta
  • Uporaba Spletnega mesta za naročanje na naše storitve  

 

Informativna uporaba Spletnega mesta

Če obiščete Spletno mesto iz informativnih razlogov, torej brez posredovanja osebnih podatkov v kakršnikoli obliki, lahko samodejno zbiramo podatke o vas, ki bodo vsebovali osebne podatke le v omejenih primerih, ki jih naš strežnik samodejno prepozna. Ti podatki so na primer: 

  • Spletno mesto, s katerega ste bili usmerjeni na Spletno mesto Podjetja;
  • datum in čas vaših zahtevkov;
  • vrsta naprave, ločljivost zaslona in različica brskalnika;
  • ponudnik internetnih storitev;
  • podatki o vašem operacijskem sistemu, vključno z jezikovnimi nastavitvami;
  • podatki o ponudbah, ki ste jih obiskali na Spletnem mestu.

Te podatke uporabljamo za (i) pomoč pri zagotavljanju učinkovitih storitev (npr. za prilagoditev Spletnega mesta potrebam vaše naprave), (ii) obveščanje o spremembah naše storitve, (iii) omogočanje vašega sodelovanja v interaktivnih funkcijah naše storitve, ko se za to odločite, (iv) podporo strankam, (v) spremljanje uporabe naše storitve in (vi) odkrivanje, preprečevanje in reševanje tehničnih težav. 

Osebni podatki, ki jih zbiramo samodejno, so potrebni za zaščito Spletnega mesta in za naš legitimni interes za zagotavljanje stabilnosti in varnosti Spletnega mesta.

Osebni podatki, ki se samodejno zberejo, so nemudoma anonimizirani, vsi osebni podatki pa so ustrezno izbrisani.

 

Uporaba Spletnega mesta za naročanje na naše storitve  

Funkcije naše spletne trgovine zagotavlja neodvisni ponudnik Fastspring. V primeru, ko obiščete Spletno mesto z namenom naročnine na našo storitev, v zvezi s takšno uporabo Spletnega mesta obdelujemo naslednje podatke:

  • vaše ime, priimek, naslov, telefonska številka in e-pošta;
  • sporočila, ki ste jih poslali (npr. preko e-pošte ali obrazcev za komunikacijo na Spletnem mestu);

Osebne podatke bomo uporabili, da vam bodo dane na voljo naše storitve in da zagotovimo zahtevane informacije ali z vami komuniciramo.

Osebni podatki, ki jih zbiramo, so potrebni za izvajanje pogodbenih obveznosti med Uporabnikom in Upravljavcem (obdelava na podlagi zakona in pogodbenih odnosov) kot tudi za naš zakoniti interes.

Podrobnosti o vaši plačilni kartici ne bomo shranili ali zbirali. Te informacije so posredovane neposredno tretjim osebam, ki obdelujejo plačila in so zavezani z njihovo lastno politiko zasebnosti. Obdelovalci plačil upoštevajo standarde, določene s PCI-DSS, ko si upravljani s strani Sveta za Varnostne Standarde PCI, ki predstavlja skupno prizadevanje blagovnih znamk, kot so Visa, Mastercard, American Express in Discover. Zahteve PCI-DSS pomagajo zagotoviti varno obdelavo podatkov o plačilu.

Zbiranje finančnih podatkov

Ko se naročite na našo storitev (materiali, digitalni izdelki, itd.), potrebujemo vaše finančne podatke (kot so številka kreditne kartice, naslov za izstavitev računa in datum poteka veljavnosti kreditne kartice). Celoten postopek plačila je izveden preko zunanjega ponudnika plačilnih storitev (Fastspring), izven Spletnega mesta Podjetja. Finančnih podatkov, ki jih prejmemo od vas, ne shranjujemo in jih uporabljamo samo za obdelavo plačila in izdajo potrdila o plačilu za storitev preko zunanjega ponudnika Fastspring. Storitve, ki jih opravlja Fastspring, ureja pravna dokumentacija ponudnika, ki je na voljo na https://fastspring.com/privacy/.

Podatke o vaši kreditni kartici bomo uporabili samo za obdelavo plačil. Podjetje ne hrani podatkov o kreditnih karticah in drugih podobno občutljivih osebnih podatkov, saj uporablja zunanjega ponudnika plačilnih storitev.

 

Zbiranje drugih podatkov

V večini primerov se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov v skladu s Politiko zasebnosti tako, da nam te podatke posredujete. V nekaterih primerih prosimo za vaše izrecno soglasje, če menimo, da so podatki občutljivi, ali če naša uporaba podatkov vključuje druge načine uporabe, ki niso zajeti s Politiko zasebnosti ali drugimi obvestili o zasebnosti z naše strani.

 

Novičnik

Za upravljanje seznama naročnikov za e-poštno trženje in pošiljanje e-sporočil našim naročnikom uporabljamo ponudnika MailerLite. MailerLite je neodvisni ponudnik, ki lahko obdeluje vaše podatke z uporabo standardnih tehnologij, ki nam pomagajo spremljati in izboljšati naš novičnik. Politika zasebnosti ponudnika MailerLite je na voljo na https://www.mailerlite.com/privacy-policy.

S svojim elektronskim naslovom se lahko naročite na naš novičnik in se strinjate z rednim prejemanjem novičnika. Novičnik vam nudi najnovejše informacije o naših storitvah in lahko vsebuje tudi oglase, povezane z našimi storitvami. Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je vaše soglasje. Vaš elektronski naslov bo hranjen za čas vaše naročnine na novičnik. Od storitve se lahko kadarkoli odjavite s klikom na polje “odjava” na koncu vsakega prejetega novičnika ali nam pošljete e-poštno sporočilo na support@easypeasyandfun.com. V predmetu e-poštnega sporočila napišite “Odjava od novičnika”. Na vašo zahtevo bomo odgovorili v 72 urah po prejemu vašega e-poštnega sporočila.

 

Spletno oglaševanje

Naše Spletno mesto uporablja storitve spletnega oglaševanja, da vam prikazuje oglase, ki ustrezajo vašim interesom. Takšno oglaševanje je označeno z imenom ponudnika (npr. Google Ads). Ta storitev nam pomaga izboljšati Spletno mesto in narediti vaš obisk bolj zanimiv. V ta namen o vas zbiramo statistične podatke, ki jih obdeluje ponudnik takšnega oglaševanja. Takšna obdelava predstavlja naš legitimni interes za izboljšanje izkušnje z našim Spletnim mestom in za promocijo naših izdelkov in storitev.

 

Sporočila Podjetja

Ko se naročite na naše storitve, vam pošljemo elektronsko sporočilo za potrditev vašega e-poštnega naslova. Podjetje odgovarja na vaša vprašanja, nudi storitve po meri in upravlja vaš uporabniški račun. Z vami bomo komunicirali po elektronski pošti in si prizadevali spoštovati vaše želje.

Če se naročite na naše storitve na Spletnem mestu, vam bomo poslali tudi informacije o novih izdelkih, storitvah, posebnih prihrankih, promocijah in splošne informacije. Če teh informacij ne želite prejemati, se lahko odjavite od nadaljnjih e-poštnih sporočil (glejte točko “Odjava” spodaj).

Če se želite naročiti na naš novičnik, bomo za pošiljanje novic uporabili vaše ime in e-poštni naslov. Na novičnik se lahko naročite na našem Spletnem mestu. Od prejemanja novičnika se lahko kadarkoli odjavite (glejte točko “Odjava” spodaj).

Po potrebi vam bo podjetje pošiljajo obvestila v zvezi z nepromocijskimi storitvami. Če jih ne želite prejemati, če jih ne želite prejemati, se lahko odjavite od prejemanja takšnih obvestil.

Upoštevajte, da vaš e-poštni naslov posredujemo samo tistim poslovnim partnerjem, ki ga potrebujejo za zagotovitev normalnega delovanja našega Spletnega mesta, ki vam omogoči uporabo naših storitev in digitalnih izdelkov brez težav. Ti poslovni partnerji so zlasti ponudniki plačilnih storitev (Fastspring), spletni gostitelj (Techsurgeons LLC) ter podjetje za podporo in vzdrževanje (iMark Interactive).

 

Izmenjava informacij

Podjetje posluje z drugimi ponudniki storitev in dobavitelji, da zagotovi celovit izbor storitev in rešitev, kot je opisano zgoraj. Ti ponudniki storitev lahko spremenijo svojo ponudbo ali podpišejo pogodbo z dodatnimi ponudniki storitev, da bolje zadostijo potrebam naših strank.

Vaši osebni podatki bodo razkriti tretjim osebam le v obsegu, ki je potreben za izpolnitev naših pogodbenih obveznosti. Pravna podlaga za prenos vaših osebnih podatkov sta točki (b) in (f) 6(1) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, saj predstavljata tudi naš legitimni interes za uveljavitev naših splošnih pogojev ali drugih sklenjenih pogodb z vami. Vaše osebne podatke lahko prenesemo v druge države za namene konsolidacije, shranjevanja podatkov, poenostavljenega upravljanja podatkov in poročanja.

Anonimne zbirne statistične podatke o uporabnikih našega Spletnega mesta lahko razkrijemo potencialnim partnerjem, oglaševalcem in drugim uglednim tretjim osebam za opis naših storitev in druge zakonite namene. Takšni podatki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo izvajalcem, ki nam pomagajo pri zagotavljanju storitev, ki jih ponujamo preko Spletnega mesta. Tak prenos bo vedno temeljil na pogodbi o obdelavi osebnih podatkov, kar pomeni, da bodo izvajalci vaše osebne podatke uporabljali le v obsegu, ki je potreben za izvajanje njihovih funkcij, in bodo po pogodbi dolžni obdelati vaše osebne podatke samo v našem imenu in v skladu z našimi zahtevami.

Podjetje ne razkriva osebnih podatkov tretjim osebam za lastno uporabo brez vašega dovoljenja, vendar moramo v nekaterih primerih deliti podatke zaradi veljavne zakonodaje. Podatke smo zavezani razkriti na primer zaradi sodne odredbe, pričevanja ali sodne preiskave. Poleg tega lahko v skladu z veljavno zakonodajo prostovoljno posredujemo podatke za pomoč v okviru kazenskega pregona ali če je razkritje potrebno za zaščito naših sistemov, poslovanja ali pravic drugih oseb.

Čezmejni prenos podatkov

Kot del zgoraj omenjenih dejavnosti izmenjave podatkov se vaši podatki lahko prenesejo v druge države (na primer ZDA), ki imajo lahko drugačne standarde varstva podatkov od države vašega prebivališča. Upoštevajte, da za podatke, ki se obdelujejo v tuji državi, lahko veljajo tamkajšnji zakoni, podatki pa so lahko tujim vladam, sodiščem, organom pregona in regulativnim agencijam. Ne glede na zgoraj navedeno, si prizadevamo sprejeti razumne ukrepe za ohranitev ustrezne ravni varstva podatkov pri izmenjavi vaših osebnih podatkov s takšnimi državami.

Za dodatne informacije o omenjenih zaščitnih ukrepih nas lahko kontaktirate na info@easypeasyandfun.com.

Odjava

Če ne želite več prejemati našega novičnika in/ali promocijskih sporočil, se lahko od njih odjavite tako, da sledite navodilom, navedenim v vsakem novičniku oziroma elektronskem sporočilu ali nam pošljete elektronsko sporočilo na info@easypeasyandfun.com. V primeru slednjega v predmetno vrstico vnesite naslov “Odjava”.

Dostop in natančnost vaših podatkov

Omogočamo vam dostop do vaših podatkov, vključno s spletnim dostopom in možnostjo spreminjanja vaših podatkov, če je to mogoče. Za zaščito vaše zasebnosti in varnosti bomo vašo identiteto preverili z ustreznimi sredstvi, kot sta geslo in uporabniško ime, preden boste dobili dovoljenje za dostop do vaših podatkov. V skladu z veljavno zakonodajo in našimi Splošnimi pogoji si pridržujemo pravico, da obiskovalcem zavrnemo dostop do Spletnega mesta. V takšnih primerih bomo zadevnemu obiskovalcu navedli razlog zavrnitve dostopa.

 

Varnost vaših podatkov

Za zaščito pred izgubo, zlorabo in spreminjanjem osebnih podatkov smo uvedli razumne najsodobnejše varnostne ukrepe, ki so pod našim nadzorom. Naši politiki varnosti in zasebnosti se na primer redno pregledujeta in po potrebi izboljšujeta, dostop do osebnih podatkov pa ima samo pooblaščeno osebje. Čeprav ne moremo zagotoviti, da se informacije nikoli ne bodo izgubile, zlorabile ali spremenile, sprejemamo vse razumne ukrepe, da to preprečimo.

Podjetje ne zagotavlja varnosti naših strežnikov, prav tako ne moremo zagotoviti, da podatki, ki jih pošljete na Spletno mesto, med spletnim prenosom ne bodo prestreženi. Za zaščito osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, med prenosom in po prejemu podatkov uporabljamo splošno sprejete tehnične standarde. Ko ob plačilu vnesete občutljive podatke (na primer podatke o kreditni kartici), s pomočjo storitve PayPal šifriramo te podatke s kriptografskim protokolom Secure Socket Layer. 

Upoštevati morate, da pošiljanje podatkov preko spleta ni nikoli popolnoma varno. Podjetje ne more jamčiti za varnost podatkov, ki jih pošljete preko Spletnega mesta. Vsak prenos podatkov poteka na vašo lastno odgovornost.

 

Hramba podatkov

Prizadevamo si, da bi bila naša obdelava vaših osebnih podatkov čim bolj omejena. Če v Politiki zasebnosti niso določena obdobja hrambe, se bodo vaši osebni podatki hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namena, za katerega smo jih zbrali, in če je potrebno, dokler je to zahtevano z zakonsko določenim obdobjem hrambe.

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki ohranijo za nedoločen čas. Tako lahko samodejno prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da bi jih zadržali v čakalni vrsti za moderiranje.

Za uporabnike, ki se registrirajo na Spletnem mestu, hranimo tudi osebne podatke, ki jih navajajo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko vidijo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke, ne morejo pa spremeniti svojega uporabniškega imena. Skrbnik Spletnega mesta lahko te podatke vidijo in urejajo.

 

Kakšne pravice imate glede svojih osebnih podatkov

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s Politiko zasebnosti ali obdelavo vaših osebnih podatkov, nas lahko brez oklevanja kontaktirate. Pišite nam na info@easypeasyandfun.com. Na vašo zahtevo vas bomo pisno obvestili, v skladu z veljavno zakonodajo.

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu podatkov imate kot posameznik naslednje pravice:

  • Pravica do preklica privolitve: Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico kadarkoli preklicati svojo privolitev, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev se lahko prekliče s pisno izjavo, poslano Upravljavcu na enega od kontaktov, navedenih na Spletnem mestu https://www.easypeasyandfun.com/. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi posamezne ali več svojih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi.
  • Pravica dostopa do osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) pridobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in nekaterih informacij (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe ali merilih za določitev obdobij, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravici do omejitve in ugovarjanju obdelavi ter pravici do pritožbe nadzornemu organu, vir podatkov, če podatki niso bili zbrani od vas, obstoj avtomatiziranega odločanja, vključno z ustvarjanjem profilov, razlogi zanj ter pomen in posledice takšne obdelave za vas ter druge informacije v skladu s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov).
  • Pravica do popravka osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke o vas. Kot posameznik imate pravico dopolniti nepopolne podatke, vključno s predložitvijo dodatne izjave, ob upoštevanju namenov obdelave.
  • Pravica do izbrisa osebnih podatkov (“pravica do pozabe”): Kot posameznik imate pravico zahtevati izbris osebnih podatkov, ki jih upravljavec hrani o vas. Upravljavec mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, če obstaja eden od naslednjih razlogov:
    • podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
    • če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga;
    • če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
    • podatki so bili obdelani nezakonito;
    • podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika; 
    • podatki so bili zbrani v zvezi s ponudbo storitev informacijske družbe.

Ne glede na navedeno, kot posameznik v nekaterih primerih, opisanih v 17 (3). členu Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, nimate pravice do izbrisa podatkov.

  • Pravica do omejitve obdelave: Pravico imate zahtevati, da upravljavec omeji obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar:
    • izpodbijate točnost osebnih podatkov, dokler upravljavec ne sprejme ustreznih korakov, da popravi ali preveri njihovo točnost;
    • obdelava je nezakonita, vendar ne želite, da upravljavec izbriše podatke;
    • upravljavec  ne potrebuje več vaših osebnih podatkov za namene obdelave, vi pa jih potrebujete za vzpostavitev, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ali
    • ugovarjali ste obdelavi zaradi legitimnih interesov (glejte zgoraj), dokler ni preverjeno, ali ima upravljavec prevladujoče zakonite razloge za nadaljevanje obdelave.

 

  • Pravica do prenosljivosti podatkov: Kot posameznik imate pravico prejeti lastne osebne podatke, ki ste jih posredovali upravljavcu v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki, ter tudi zahtevati, da jih upravljavec posreduje drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo, in sicer, ko:
  • obdelava temelji na privolitvi ali pogodbi, in
  • obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

 

  • Pravica do ugovora: Iz razlogov, ki se nanašajo na vaš poseben položaj, imate pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za izvajanje nalog v javnem interesu ali izvrševanje javnih pooblastil, dodeljenih upravljavcu (6 (1) (e). člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov), ali je potrebna zaradi zakonitih interesov, ki jih zasleduje upravljavec ali tretja oseba (6 (1) (f). člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov), vključno s profiliranjem na podlagi teh obdelav. Upravljavec preneha obdelovati osebne podatke, razen če izkaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki odtehtajo vaše interese, pravice in svoboščine, ali za vzpostavitev, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Kadar se osebni podatki obdelujejo za tržne namene, ima posameznik pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi podatkov, ki se nanašajo nanj, za namene takšnega trženja, vključno z ustvarjanjem profilov, kolikor se nanaša na tako neposredno trženje. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki za te namene ne obdelujejo več.

Kadar se podatki obdelujejo za znanstvene ali zgodovinske raziskovalne namene ali za statistične namene, ima posameznik pravico ugovarjati obdelavi podatkov, ki se nanašajo nanj, iz razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, razen če je obdelava potrebna za izvedbo naloge, ki se izvaja iz razlogov javnega interesa.

  • Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: Brez poseganja v katero koli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši  predpise o varstvu osebnih podatkov. V Sloveniji naloge nadzornega organa opravlja Informacijski pooblaščenec.

Brez poseganja v katero koli drugo (upravno ali zunajsodno) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico do učinkovitega pravnega sredstva zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa, pa tudi v primeru, da nadzorni organ ne obravnava vaše pritožbe ali vas v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali odločitvi o pritožbi. Za postopke zoper nadzorni organ je pristojno sodišče države članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

Posameznik lahko vse zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki pisno naslovi na upravljavca prek info@easypeasyandfun.com

Upravljavec lahko za namene identifikacije posameznika v primeru uveljavljanja njegovih pravic v zvezi z osebnimi podatki od posameznika zahteva dodatne podatke in lahko zavrne ukrepanje, če posameznika ni mogoče zanesljivo identificirati.

Upravljavec se mora na zahtevo posameznika, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odzvati brez nepotrebnega odlašanja in najkasneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico vložiti pritožbo na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si.

 

Oglaševanje

Podjetje sodeluje s podjetjem Mediavine z namenom prikazovanja oglasov na Spletnem mestu. Za več informacij o tem, kako vsak ponudnik obdeluje podatke in kako onemogočiti zbiranje podatkov, glejte slednjo  povezavo.

 

Mediavine programsko oglaševanje

Podjetje uporablja Mediavine za upravljanje vsega oglaševanja tretjih oseb na Spletnem mestu. Mediavine ob obisku Spletnega mesta nudi vsebino in oglase, ki lahko uporabljajo lastne in tuje piškotke (več o piškotkih, si lahko preberete pod točko “Kaj so piškotki”). Spletno mesto lahko zbira IP naslove in podatke o lokaciji za prikazovanje prilagojenih oglasov in jih posreduje Mediavineu. Če želite več informacij o tej praksi in poznati svoje možnosti za sodelovanje ali zavrnitev sodelovanja pri zbiranju podatkov, obiščite http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.  Če želite izvedeti več o oglaševanju na podlagi zanimanja, lahko obiščete tudi http://optout.aboutads.info/#/ in http://optout.networkadvertising.org/#. Če želite onemogočiti povezavo z mobilnimi aplikacijami, ali pa za odjavo uporabiti nadzor platform v mobilni napravi, lahko prenesete aplikacijo AppChoices s spletnega mesta http://www.aboutads.info/appchoices.

Podjetje Mediavine sodeluje z različnim partnerji in obdelovalci podatkov. Svetujemo, da se pred obiskom Spletnega mesta seznanite s politiko zasebnosti Mediavine partnerjev. Povezave do omenjenih politik zasebnosti lahko najdete na: https://www.mediavine.com/privacy-policy/, pod točko “Legal Requirements”. 

 

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik ob vašem obisku Spletnega mesta. Spletnemu mestu so piškotki v pomoč, da vas prepozna ob ponovnem obisku in nam posreduje informacije o vaših aktivnostih na našem Spletnem mestu. Piškotki torej zbirajo informacije glede vaše uporabe Spletnega mesta ter podatke glede vaše naprave, s katero dostopate do Spletnega mesta. V tem primeru gre za vaš IP naslov, tip brskalnika in demografske podatke, v primeru da ste na našo Spletno mesto prišli preko druge povezave pa tudi URL naslov drugega Spletnega mesta.

Obstajajo različne vrste piškotkov. Z vidika njihove življenjske dobe (kako dolgo so shranjeni na vašem računalniku) ločimo »začasne oz. sejne« in »trajne oz. shranjene« piškotke. Začasni piškotki se shranijo le za čas vašega obiska na Spletnem mestu in se samodejno zbrišejo v trenutku ko zaprete vaš spletni brskalnik. Na nasprotni strani, pa trajni piškotki ostanejo shranjeni na vaši napravi tudi potem, ko niste več na spletu. Na vaši napravi (računalniku, mobilnem telefonu) so shranjeni določen čas in se ponovno aktivirajo vsakič ko obiščete spletno mesto, kjer so piškotki nastali.

Piškotki običajno ne vsebujejo nobenih informacij, ki omogočajo osebno identifikacijo uporabnika, vendar so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, lahko povezani z informacijami, shranjenimi v piškotkih in pridobljenimi iz njih.

Piškotke uporabljamo za:

  • preverjanje pristnosti (za identifikacijo ob obisku Spletnega mesta in med navigacijo po Spletnem mestu)
  • personalizacijo (če se tako odločite)
  • varnost
  • oglaševanje (za oglaševanje in prikazovanje oglasov, ki ustrezajo vam)
  • analizo (za pomoč pri analizi uporabe in učinkovitosti našega Spletnega mesta in storitev)

 

Spletna analitika 

Za statistične analize uporabljamo storitve spletne analitike za zbiranje informacij o uporabi tega Spletnega mesta. Informacije, ki jih pridobimo od ponudnikov orodij za spletno analitiko (v nadaljevanju: “analitična orodja”), uporabljamo zgolj za določitev informacij, ki jih iščete na našem Spletnem mestu in so vam zato najbolj koristne ter za izboljšanje in optimizacijo Spletnega mesta. Podatkov zbranih s takšnimi analitičnimi orodji, ne združujemo z vašimi osebnimi podatki. 

Glede na ponudnika analitičnih orodij se lahko podatki pridobljeni pri vaši uporabi Spletnega mesta, prenesejo in obdelujejo v tretjih državah (kot na primer Združene države Amerike). Za več informacij o morebitnih tveganjih čezmejnega prenosa podatkov glejte točko “Čezmejni prenos podatkov” v tej Politiki zasebnosti. Analitična orodja zbirajo zgolj vaš IP naslov, ki vam je dodeljen na dan obiska Spletnega mesta, ne pa tudi vašega imena ali drugih identifikacijskih podatkov. Ponudniki orodij bodo slednje informacije uporabili za oceno vaše uporabe Spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnosti Spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev povezanih z uporabo Spletnega mesta. 

Pravna podlaga za tovrstno obdelavo podatkov je naš zakoniti interes za analizo prometa na Spletnem mestu, izboljšanje uporabniške izkušnje in optimizacijo Spletnega mesta na splošno. 

Uporabljamo naslednji piškotek tretjih oseb: 

  • Google Analytics

Uporabljamo Google Analytics (analitično orodje Googla) za spremljanje prometa na Spletnem mestu, ki jo zagotavlja Google Ireland Ltd., Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irska (“Google”). V našem imenu bo Google podatke pridobljene s piškotki, uporabil za oceno vaše uporabe Spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnosti Spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev v zvezi s Spletnim mestom. Dostop do informacij, pridobljenih preko Google Analytics, ima poleg nas tudi MediaVine. Njihovo politiko zasebnosti najdete na: https://www.mediavine.com/privacy-policy/.

Znotraj storitve Google Analytics smo aktivirali anonimizacijo IP naslove, zato bo vaš IP naslov skrajšan in obdelan na ozemlju držav članic Evropske unije ali drugih pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Le izjemoma bo celoten IP naslov prenesen na Googlov strežnik v ZDA in obdelan tam. IP naslov, ki ga vaš brskalnik prikaže kot del storitve Google Analytics, ne bo povezan z drugimi podatki, ki jih hrani Google. 

Googlove pravice do uporabe in skupne rabe podatkov, ki jih pridobi prek storitve Google Analytics, so opredeljene v skladu z naslednjimi dokumenti: Pogoji uporabe storitve Google Analytics in Googlov pravilnik o zasebnosti.

Onemogočite lahko, da vas Google Analytics prepozna ob naslednjem obisku spletnega mesta tako, da onemogočite uporabo piškotkov v vašem spletnem brskalniku, vendar ne pozabite, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati celotne funkcionalnosti Spletnega mesta. Poleg tega lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi Spletnega mesta (vključno z vašim IP naslovom) in obdelavo teh podatkov s strani Googla tako, da prenesete in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Odjava od spletne analitike

V skladu s Politiko zasebnosti se lahko odjavite od morebitnih prihodnjih zbirk svojih osebnih podatkov z naše strani in storitve Google Analytics tako, da sledite navodilom na povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Uporabniški  računi na Spletnem mestu

Če imate račun in se prijavite na Spletno mesto, bomo na vašo napravo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo nastavili dodatne piškotke, da shranimo vaše podatke za prijavo in izbiro zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki glede izbire zaslona pa eno leto. Če izberete možnost “Zapomni si me”, bo vaša prijava veljavna dva tedna. Če se odjavite iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če uredite ali objavite članek, bo v vašem brskalniku shranjen dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in zgolj navaja ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili, ter poteče po 1 dnevu.

Komentarji 

Ko uporabniki pustijo komentarje na Spletnem mestu, zberemo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, ter uporabnikov IP-naslov in uporabniški niz brskalnika za lažje odkrivanje nezaželene pošte. V razdelku za komentarje ni obvezno navesti svoj e-poštni naslov.

Če na našem Spletnem mestu pustite komentar, se lahko odločite, da boste v piškotke shranili svoje ime, e-poštni naslov in Spletno mesto. Ti so namenjeni vašemu udobju, tako da vam ni potrebno znova izpolnjevati svojih podatkov, ko pustite nov komentar. Ti piškotki bodo obstali eno leto.

Storitvi Gravatar je lahko posredovan anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi “hash”), za preveritev, ali ga uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo na https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša slika profila vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

Če potrebujete dodatne informacije, vam svetujemo, da obiščete www.aboutcookies.org ali www.whatarecookies.com.

 

Sprememba Politike zasebnosti 

Upravljavec si pridržuje pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodi dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na našem Spletnem mestu). Datum zadnje različice Politike zasebnosti je zapisan v dokumentu. 

 

Pogoji in določila 

Če se odločite za obisk našega Spletnega mesta, je vaš obisk in kakršenkoli spor glede zasebnosti, predmet te Politike zasebnosti in Splošnih pogojev poslovanja, vključno z, vendar ne omejeno na, omejitve odgovornosti iz garancije in omejitve odgovornosti.

 

Stik z nami 

Cenimo vaše mnenje. Če imate pripombe ali vprašanja glede Politike zasebnosti ali bi nam radi izrazili zaskrbljenost glede obdelave vaših osebnih podatkov, vas prosimo, da nam pošljete e-sporočilo na info@easypeasyandfun.com. Če vas skrbi glede zasebnosti vaših osebnih podatkov, prosimo, vnesite “Zasebnost” v naslovno vrstico svojega e-sporočila. 

 

© Andreja Vučajnk s.p.  

 

Ljubljana, April 2021

 

shares